pátek 29. června 2012

Čerstvá bezová limonáda

V poslední době ráda vyrábím domácí limonádu z květu bezu. Na osvěžující chutnou limonádu není potřeba velkého množství bezového květu... jen tak na co narazíte při večerní procházce loukou... jako já dnes...


Na 3 l svařené vody postačí 10 květů bezu, ten omyjeme a necháme přes noc luhovat. Do vody dáme cca 250 g cukru, nejlépe hnědého, přidáme 3 citróny na kolečka. Poté květy vyjmeme, přecedíme a můžeme konzumovat. 

Pokud si rádi dáte bublinky... přelijeme do uzavíratelné lahve a necháme 4 dny na teplém místě. Jakmile se začnou tvořit bublinky - máme limonádu hotovou. 

Vychlazené konzumujeme


1 komentář:

  1. Jj, tahle je vynikající!!
    Tak nožky nahoru a usrkávat :o)
    ..mmch těším se převelice na keramiku..dojde co nejdřív oujéééééééééé- to bude léto mrk!!
    Krásné dny všemu, co u vás žije!
    Dana

    OdpovědětVymazat